MARKER LANSERER KINGPIN
– EN HELT NY TYPE TOPPTURBINDING

Marker revolusjonerer toppturmarkedet med verdens første pintech binding som er TÜV sertifisert etter DIN ISO 13992:2007 normen

Kingpin er den første pintech-bindingen som oppnår DIN ISO 13992:2007 sertifisering fra TÜV. Det betyr at den oppfyller kravene til sikkerhet og elastisitet som man kjenner fra vanlige alpinbindinger. Kingpin er utrolig enkel å håndtere, og ikke minst: den har kjøreegenskaper på høyde med de aller beste alpinbindingene. I tillegg er den enkel å montere og justere!

hele

"Vi har lenge sett at pintech-bindinger har blitt mer og mer populære til toppturbruk. Når vi for tre år siden bestemte oss for å ta steget inn i denne verdenen, var det viktig for oss å ikke bare komme med et "me too" produkt. Vi ønsket å tilby utøverne en binding som gir dem en bedre skiopplevelse. Det innovative designet med en tradisjonell pintech tådel kombinert med en solid alpin-type hæl gir det beste av to verdener. Det er lekende lett å klatre opp fjellsiden, samtidig som kjøreopplevelsen ned, blir på et helt nytt nivå. Kraftoverføringen i Kingpin er helt uovertruffen, problem med at bindingen løser ut når den ikke skal, er eliminert, og TÜV-sertifiseringen viser at man kan stole på at den løser ut når uhellet først er ute", sier Michi Bückers, Marker Development team.

hel

Kingpin hæl – Maksimal kraftoverføring

Hæl-bindingen sørger for at støvelen er låst sikkert mot skien. Den er ekstra brei, og har to ruller med kulelagre på hver side. Bindingen har både vanlig vertikal utløsning, men også horisontal ved at den roterer. Fremovertrykk sørger for at skien flekser fritt. Støvelhælen hviler på en bevegelig AFD plate som sørger for at man står støtt, samtidig som friksjonen er minimal ift uløsning. AFD platen er en del av skistopperen, som selvsagt er utbyttbar. De kommer i to bredder: 75-100mm og 100-125mm. Hælløfterne er som vist på bildet over, og gir 0, 7 og 13 graders løft. Spaken foran AFD platen brukes til å skifte mellom gå- og kjøremodus. Kingpin kommer i to versjoner: DIN 5-10 og 7-13, samt i en demo/utleieversjon med DIN 5-10.

ta

Kingpin tå – Six pack power!

Tådelen ligner en tradisjonell pintech-binding, men den skiller seg likevel ut. Seks ekstra kraftige stål-fjær sørger for bedre absorbasjon og stabilitet. Med denne bindingen trenger man aldri å blokkere tå-bindingen når man skal kjøre! Alle aluminiumsdelene på bindingen, inklusive hæl-løfterne, er varmesmidd av den walisiske klatreutstyrsprodusenten DMM. To justerbare tapper foran tåa gjør at du kan fininstille bindingen til din egen støvel slik at innsteget foregår enkelt og helt problemfritt. Skarejern plasseres i sporet bak tå-bindingen, de kommer i tre bredder: 90, 105 og 120mm.

spek

Priser og spesifikasjoner

Kingpin 10: 4999,- Kingpin 13: 5499,- Kingpin 10 Demo: 5499,-

Se Stian Hagen forklare hvordan bindingen virker her:
youtu.be/L5NfDxHa1-0

Les hva Skiing Magazine synes om den her:
www.skinet.com/skiing/articles/marker-announces-all-new-backcountry-binding?dom=fb&pub=skg

Fri Flyt skriver dette:
www.friflyt.no/Ski/Markers-store-hemmelighet
www.friflyt.no/Ski/Marker-Kingpin-spoersmaal-og-svar