Svenske Sail Racing International har inngått avtale som den offisielle klespartneren til America`s Cup og ORACLE TEAM USA. Sistnevnte er forsvarer av den prestisjetunge America`s Cup. Sail Racing skal forsyne America`s Cup og ORACLE TEAM USA med både tekniske seilklær, sportsklær og de offisielle kolleksjonene til hvert av America`s Cup World Series arrangementer i 2015 og 2016 - samt for America`s Cup finalen i Bermuda 2017.

ORACLE TEAM USA, er forsvarer i den 35. utgaven av America`s Cup. Samarbeidet med Jimmy Spithill, "Sailor of the Year", inkluderer at Sail Racing leverer all teknisk konkurransebekledning og sportsprodukter til teamet. Samarbeidet skaper også en plattform for Sail Racing til å utvikle produkter for neste generasjon konkurranseseilere.

- Vi er veldig stolt av å være den offisielle klespartneren til ORACLE TEAM USA, det raskeste laget i verdens mest prestisjefylte konkurranse i seiling sier Joakim Berne, prosjektleder i Sail Racing International.

- Seilerne vil være sterkt involvert i utviklingen av våre teknologiske produkter. Når disse brukes under ekstreme forhold vil tilbakemeldingene fra seilerne bli svært verdifulle for produktutviklingen.

Sail Racing International utvikler tekniske produkter for ekstrem seiling i høye hastigheter. Nå blir merket en viktig aktør, plassert midt i hjertet av verdens raskeste og mest spektakulære seilaser.

- Seilkonkurranser på dette nivået har endret seg enormt de siste årene, sier Bern.

- Kraften og hastigheten til dagens båter stiller større krav til seilernes fysikk. Det gir et sterkere behov enn før for teknisk avansert utstyr, fortsetter han.

- Vår filosofi har endret seg fra å produsere klær for seilere - til nå å utvikle produkter for toppidrettsutøvere. I to år har vi lagt ned mye tid sammen med våre leverandører, designere og mønsterkonstruktører for å finne optimale løsningerer, nye funksjoner og den mest brukervennlige passformen. Vi tester ut løsninger sammen med Jimmy Spithill og resten av teamet i ORACLE TEAM USA.

ORACLE TEAM USA og Jimmy Spithill brukte Sail Racing for første gang i februar.

- Vi har allerede brukt utstyret under trening i San Francisco, sier skipper Jimmy Spithill.

- Førsteinntrykket er veldig positivt, og jeg tror absolutt det blir til vår fordel at våre seilere er involvert og tester ut alt vi skal bruke i båten de neste to årene," sier Spithill.

Avtalen med ORACLE TEAM USA strekker seg over tre år og inkluderer finalen i America`s Cup i juni 2017.

- For oss betyr dette også tre år med store muligheter for produktutvikling - og komme inn på nye markeder for å skape et sterkt internasjonalt salg, "sier Joakim Berne, prosjektleder i Sail Racing International. Satsing i i USA blir neste skritt for Sail Racing.

Allerede under den første konkurransen i America`s Cup World Series i juni, i Cagliari på Sardinia, vil Sail Racing presentere en offisiell kolleksjon for ORACLE TEAM USA. Denne kolleksjonen vil være tilgjengelig på alle arrangementene, inkludert finalen i America`s Cup på Bermuda i 2017 samt i egen webshop for distribusjon til hele verden.

Sail Racing vil også utvikle en egen kolleksjon for America`s Cup. Denne vil være tilgjengelig i nettbutikken og på arenaene under America`s Cup World Series arrangementene i løpet av 2015 og 2016, samt America`s Cup Race Village i Bermuda, hovedkvarteret til America`s Cup 2017.

- Vi vil være tilstede med konseptbutikker ved alle World Series arrangementene der vi vil tilby full bredde av klær og produkter for America`s Cup og America`s Cup World Series arrangementet, sier Joakim Berne. I tillegg til dette skal vi levere tekniske plagg og sportsprodukter til alle ansatte i America`s Cup.

For mer informasjon:
Joakim Berne, Sail Racing - Prosjektleder +46736639401, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.