Mina Fürst Holtmann (19) avsluttet junior-VM på best tenkelig måte med gull i utfor. Hun hadde da allerede sikret seg sølvet i super-G. Bærum-jenta tok også bronse i kombinasjonen.

Det ble dobbelt norsk i Hafjell under fredagens utfor med Maria Tviberg et halvt sekund bak.

- Det er fantastisk å vinne i dag, særlig når Maria (Tviberg) tar sølvet. Jeg skal ikke nekte for at det er utrolig gøy å kunne stå på seierspallen sammen, sa Mina Fürst Holtmann til NTB etter at VM-gullet var sikret.

Hun er en av de få som har en direkte fabrikk-kontrakt med Völkl. Det sikrer henne en ekstra service fra en av de mestvinnende fabrikkene i alpinsirkuset.

- Vi har en flott stamme med løpere på Völkl og Marker som nå presterer fantastisk. Dette er løpere vi har samarbeidet med i mange år. I tillegg til Mina, satser vi langsiktig på Nina Løseth, Sebastian Foss Solevåg, Truls Johansen – og flere andre sier Lars Olav Kronstad, ansvarlig for merkene i Norge.

Deilig med revansj

- Dette mesterskapet er gått over all forventning for meg. Hadde noen sagt at jeg skulle vinne gull, sølv og bronse for en uke siden, ja, da hadde jeg bare ledd av dem. Nå må jeg innrømme at det var deilig å få revansj for sølvet fra super-G med dette utforgullet. En helt perfekt måte å avslutte mesterskapet på, sa Mina Fürst Holtmann.